За съжаление не във всички офиси има удобства за топъл обяд или удобно разположени в близост заведения за хранене на обяд. И ако трябва да сме съвсем честни, понякога изобщо времето не достига за качествен обяд. В подобни случаи се хващаме за първото, което ни се изпречи пред очите или залъгваме глада мляко или количества кафе.

Да се подбере менюто може да помогне и класификацията на професиите и определените за тях подходящи продукти.

Библиотекар, преводач, продавач
Винаги трябва да изглеждате прекрасно – приветливи, усмихнати и поддържани. За околните е много важен вашия емоционален и психологически заряд. По-често хапвайте зеленчуци и плодове, които укрепват нервната система и предизвикват положителни емоции. Може да се заситите с киви. То е богато на аскорбин – витамина на радостта и отличното настроение. А също така съдържа и всички необходими за организма витамини и минерали, които са способни да отстранят умората и раздразнението.
Може да си подсладите със сладка круша, която се явява антидепресант, способен да отнеме нервното напрежение. Бананите повишават производството на серотонин – хормона на удоволствието. А богатия на бета каротина в червения пипер и моркова бързо подобряват настроението.

Служител в офис, оператор, програмист
Хората, които през цялото време прекарват пред компютър, просто е необходимо да употребяват нискокалорийни продукти, стимулиращи функциите на зрението и активизиращи работата на стомаха. Може да укротите глада с млечни продукти – те съдържат калций, витамини от група В, млечнокиселинни бактерии.
Тези полезни вещества укрепват опорно-двигателния апарат, предотвратяват запека, осигуряват душевно равновесие, благоприятно действат и на кръвоносните съдове на очите.

Охранител, работник нощна смяна
Дали сте спали през деня или не, нощем трябва да сте достатъчно бодро. Затова вземете със себе си грозде, в него има захар – чудесно тонизиращо средство, което осигурява приток на енергия в органите и тъканите. Може да се възползвате и от черен шоколад, който е невероятно средство против умора. Може да си донесете от вкъщи енергиен коктейл смлени плодове и мюсли. Той е отлична алтернатива на енергийните напитки и няма да ви даде да заспите до сутринта.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: kozmetikata.com