Редовната консумация на бира предпазва от слънцето не е лошо от защитните кремове, откриха британски учени. Пенливата течност намалява риска от неприятни последствия от слънчевата радиация.

Изследването на британските учени, посветено на изучаването на въздействието на различни фактори върху процеса на стареене на кожата, събра 65 двойки близнаци.

Те били разделени в няколко групи. По време на експеримента различните групи трябвало да пушат, да ядат нездравословна храна, да пият напитки, алкохол и бира на плажа.

След 30 дни учените проверили как се отразяват на кожата различните храни и напитки. Те с изненада открили, че слънцето е причинило най-малко щети на участниците в експеримента, които през месеца ежедневно са консумирали по бутилка светла бира.

Учените стигнали до заключението, че при излагането на слънчева радиация се унищожават клетки, които играят важна роля във формирането на имунния отговор на организма към слънчевата радиация.

Колкото по-отслабени са тези клетки, толкова по-голям е рискът от появата на старчески петна или бръчки, както и развитието на рак на кожата. В бирата е бил открита антиоксидант, който помага на имунната система в борбата с ефектите от слънчевата радиация.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg