Не е тайна, че кариерата ви зависи до голяма степен от вашия непосредствен началник. Как да подобрите рейтинга си в очите му?

На първо място, бъдете активни по време на срещи, предлагайте идеи, участвайте в различни проекти. Опитайте се да бъдете в предните редици. Проявявайте интерес към успеха на компанията, инициативност и творчество.

На второ място, се опитайте да бъдете в добри отношения със секретарката на началника. Така винаги ще бъдете информирани, а и тя ще ви предупреди, кога да не влизате при шефа.

Също така, бъди в добри отношения със ръководителя си. Но забрави за откритото ласкателство. Бъдете приятелски настроени към него и направи честен и искрен комплимент.

Опитайте се да не докладвате лоши новини. Ако има проблем и трябва да го кажете опитайте да намерите решение преди да влезете при началника. Внимателно изберете времето за сериозен разговор или лоши новини.

Ценете времето на шефа. Докладът не е толкова важен, когато той е зает с други неща, а и може да го оставите на секретарката му в такъв момент.

Научете се да благодарите за конструктивната критика. Коригирането на грешки от първия път ще покаже на прекия началник, че има значителен потенциал за развитие във вас.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook