Роденият в Русия богаташ Роман Абрамович е станал горд собственик на луксозен недвижим имот в елитното северно предградие на столицата на еврейската държава Тел Авив – „Херцлия Петуах“.

Според изданието Globes, руският олигарх e сключил най-скъпата сделка на пазара на жилищни имоти в Израел.

Размерът на транзакцията се оценява на 226 милиона шекела, което е приблизително 64,5 милиона долара.

Преди това вилата беше собственост на британския милиардер Алън Хауърд. През 2006 г. той придоби два парцела и ги обедини в един имот. Сделката му струва 9 милиона долара. Къщата беше обявена за продажба преди две години, Хауърд очакваше да спечели 100 милиона долара за нея, но нямаше купувачи.

Имението включва главна вила от две хиляди квадратни метра и къща за гости от хиляда квадратни метра. Имотът е разположен върху парцел от 9,5 хиляди квадратни метра.

Хауърд също инвестира сериозно в подреждането на вилата. В имота има тенис корт и басейн с хидравлична платформа, които могат да бъдат превърнати в зона за гости за събития. В сутерена на къщата има мини-офис за 10 работни места.

Припомнете си, че през 2018 г. стана известно, че Абрамович е получил израелско гражданство и вече е успял да придобие други недвижими имоти. Така през 2015 г. той купи парцел с хотел Versano в историческия център на Тел Авив за 25 милиона долара, а през 2019 г. милиардерът придоби офис сграда в града с площ от 6,5 хиляди квадратни метра с 120 паркоместа с правото да го превърне в хотел и жилища.

В момента богатството на Роман Абрамович се оценява на 11,3 милиарда долара. Той заема 10-то място в класацията на най -богатите руснаци според Forbes.

По-добри възможности се отварят по време на кризата, казват опитни инвеститори. И Роман Абрамович очевидно няма да оспори тази мъдрост.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook