Лято 2011 определено се очертава доста горещо, а не малка заслуга за това ще имат и трите топ събития, които Renesanz и Comics club организират съвместно с Cacao Beach през юли и август. Шест от най-актуалните имена на световната техно сцена приеха поканата на Renesanz и заедно с добре познатите български диджеи Balthazar & JackRock бяха включени в програмата на Cacao Beach. Трите ивента са обединени под името Moonshine Open Air – лятната парти концепция на Renensaz и Comics club, стартирала миналата година с огромен успех на плажа във Варна.

Първото събитие е на 27 юли, сряда, и именно то ще даде начало на поредицата от големи партита на Cacao Beach. Лайнъпът за откриващата вечер е безкомпромисен: DANDI & UGO от Италия и SPARTAQUE от Украйна. Dandi & Ugo са познати като кръстници на италианското минимал техно, те са най-търсеното за гигове и ремикси дуо и съоснователи на култовия лейбъл Italo Business. Spartaque от своя страна е най-ярката нова звезда на техно небосклона: международно признат артист, топ 3 диджей на Русия и Украйна, популярен радиоводещ, резидент на фестивала Global Gathering и изключително успешен продуцент с предстоящ албум за лейбъла на Umek – 1605.

В разгара на лятото – 4 август, четвъртък – ще се изпълни мечтата на много български фенове, които дори създадоха специална група във Facebook. Тогава на една сцена ще се изявят AHMET SENDIL от Турция и ANDREA ROMA от Италия. Небезизвестният Ahmet Sendil, който през последните 2 години записа поредица от силни участия в България, включително и на Cacao Beach, от скоро вече е в елитните редици на Global Underground, редом до именити свои колеги като Carl Cox, John Digweed, Danny Tenaglia и Paul Oakenfold. Още факти за него: собственик на Bosphorus Underground Recordings, минимал артист #1 на Beatport за 2009 и познат в целия свят като диджей/продуцент. Символът на римския ъндърграунд Andrea Roma пък може да се похвали с истински музикални умения – от 10 годишен свири на пиано, което открива необятни хоризонти в продукцията и сетовете му. Неговият ремикс на парчето Deep Fear седмици наред бе номер 1 във всички възможни класации, а изданията на лейбъла му Human Garden се намират в кейсовете на всички големи диджеи. Ahmet Sendil и Andrea Roma подготвят специално съвместно шоу, на което Cacao Beach ще стане свидетел за първи път в световен мащаб.

В пика на сезона – 12 август, петък – следва и кулминацията на Moonshine Open Air, когато зад пулта на Cacao Beach ще застане техно гуруто UMEK от Словения, подкрепен от сънародника си DATAMINIONS. Започнал кариерата си преди 15 години, Umek в момента е един от най-големите играчи на електронната сцена и вдъхновител на редица диджеи и продуценти. Последният му микс, издаден наскоро за звукозаписната компания на Mark Knight – Toolroom, смело се настани на първа позиция в общия чарт на Beatport и предизвика фурор на сцената. Собственият му лейбъл 1605 обединява и издава най-ярките представители на новата техно генерация. Днес Umek е по-силен от всякога и най-популярните лейбъли като Cr2, Ministry Of Sound, Italo Business, Great Stuff и Tronic се надпреварват да издават парчетата му. Като диджей не спира да кръстосва света от Южна Америка до Индия, a сетовете му могат да бъдат чути на всички големи фестивали. Самият Carl Cox му повери резидентското място на вторниците си в легендарния клуб Space на остров Ибиса. Интересен факт за събитието на Cacao Beach на 12 Август: това ще бъде първото участие на Umek по българското Черноморие, както и първото му парти на открито у нас!

“Перфектната комбинация е да събереш на едно място няколко елемента: невероятни диджеи, актуален техно звук, открито небе и лятна топ дестинация като Cacao Beach. Такива вечери се превръщат в незабравимо изживяване, за което се говори дълго време“, споделят Balthazar & JackRock от Renesanz.

Билети и за трите събития се продават в цялата страна чрез националната мрежа на Eventim.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook